Smart lösning för badrumsrenovering

Vill din kund renovera badrummet och drömmer om en linjär golvbrunn med stiliga stora plattor? Med Vieser är det möjligt! Viesers linjära golvbrunn kan enkelt installeras istället för en gammal punktbrunn i mitten av golvet, eller så kan du flytta avloppet mot väggen utan att höja golvnivån nämnvärt, genom att kombinera Line med Viesers extra låga golvbrunn.

Linjära golvbrunnar, eller väggnära golvbrunnar som de också kallas, blir alltmer populära. Våra linjebrunnar är perfekta för badrumsrenoveringar och erbjuder stor frihet i både planering och installation. Vieser Line kan placeras precis där du vill – intill väggen, en bit ifrån eller till och med mitt på golvet.

Vieser Line silarna finns i fyra längder! När du kaklar en Tile insert sil med samma plattor som resten av golvet får du en fantastisk och smidig golvbrunnslösning som nästan smälter in med klinkergolvet. Vi erbjuder också modeller i mattsvart och rostfritt stål i vårt sortiment.

Bekanta dig med Vieser Line-sortimentet
hos Bauhaus här

Badrummet före och efter renoveringen. Vieser Line blev placerad mitt på golvet, vilket möjliggjorde användningen av stora plattor och ett fall åt ett håll. Vill du veta mer om projektet? Klicka här!

Vieser Line installeras enkelt och pålitligt med en traditionell typgodkänd golvbrunn som du kan se i denna korta installationsfilm:

Vieser Line golvbrunnssystem inkluderar en sil, en ränna och en valfri Vieser-golvbrunn. Alla modeller inom Vieser Line är kompatibla med samtliga Vieser-golvbrunnar, även den lägsta på marknaden.

Extra låg lösning för badrumsrenovering

Vieser One extra låga golvbrunnen har en höjd på endast 69 mm och en kapacitet på 1,2 l/s. Kombinerar du den med Vieser Line så får du en linjär golvbrunn som bara är 90 mm hög.

Fördelarna med den extra låga modellen är störst i när man vill gjuta tunt eller där det på annat vis är svårt att bygga fallet mot brunnen. Anpassad till att gjutas in i betong.

Tack vare det effektiva flödet kan avloppet användas med både duschar och bad. Vattenlåset i den extra låga golvbrunnen bygger på en innovativ membranteknik. I stället för ett konventionellt vattenutrymme har låset ett lufttätt membran som öppnas när vattnet strömmar igenom det och stängs därefter igen för att stänga inne avloppsgaser.

Läs mer om Vieser One extralåg

Bekanta dig med renoveringar med Vieser Line

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Jens Persson

Head of Sales Professional

+46 70 390 2042
jens.persson@vieser.se

Marie Bergman

Area Sales Manager

+46 70 313 1373
marie.bergman@vieser.se

Oskar Schannong

Technical Sales Manager

+46 70 370 7217
oskar.schannong@vieser.se